چیلر یک نوع دستگاه تهویه مطبوع است که وظیفه آن فراهم کردن دمای مناسب برای دستگاه های تهویه مطبوع است. چیلرها دستگاه های پر سر و صدا و بزرگی هستند که انواع مختلفی دارند و عملکرد و کاربرد آن ها متفاوت است. این دستگاه ها در صنایع کاربرد بسیار زیادی دارند و در ساختمان های بزرگ مسکونی و ساختمان های اداری یا تجاری برای کنترل رطوبت و خنک نگه داشتن استفاده می شوند.

در تعیین قیمت چیلر پارامترهای مختلف از جمله ظرفیت برودتی نامی، نوع چلیر مانند هوا خنک یا آب خنک، مدت زمان کارکرد چیلر، اقلیم محل نصب، شرایط پروژه و رنج دمایی عملکردی آن تاثیر دارند.

چیلر

چیلر یا سرد کن به دستگاهی اطلاق می شود که از طریق چرخه ترمودینامیکی از جریال سیال حرارت را می گیرد و با کمک مبدل های خود هوا را مطبوع می کند. چیلر برای حفظ دمای دستگاه های مختلف کاربرد دارد و در تهویه مطبوع کارخانجات و ساختمان ها و ابزارآلات آزمایشگاهی و… استفاده می شود. این دستگاه ها می توانند باعث بهبود بهره وری انرژی و کاهش هزینه های جاری شوند.

انواع چیلر

چیلرها در دسته تراکمی و جذبی قرار می گیرند و چیلرهای تراکمی در دو زیر مجموعه چیلر آبی و چیلر هوا قرار گرفته اند و بیشترین کاربرد را دارند.

جذبی

اجزای چیلرهای جذبی متفاوت از چیلرهای تراکمی است و  مولد حرارت، پمپ و جاذب، جایگزین کمپرسور شده اند. همچنین مبرد لیتیوم بروماید در چیلرهای جذبی تعبیه شده و عملکرد این دستگاه به این صورت است که در ابتدا لیتیوم بروماید بخار آب را جذب می کند و بخار ما بین فاز مایع و گاز جریان دارد تا دمای محیط را کاهش دهد و گرمای محیط خنک کننده را بگیرد. این چیلرها برای این که انرژی مورد نیاز را تامین کنند به جای استفاده از انرژی الکتریکی از گرما استفاده می کنند تا برای محیط زیست خطراتی نداشته بلکه مفید باشند. در واقع برای رفع نیازهای چیلر جذبی نوعی از انرژی بازیافتی تولید می شود.

تراکمی

چیلرهای تراکمی یکی از انواع دستگاه های چیلر هستند و عملکرد این دستگاه به این صورت است که گاز توسط کمپرسور متراکم شده و وارد کندانسور می شود و در مرحله بعد توسط هوا یا آب به مایع تبدیل شده و خنک می شود. در مرحله بعد مایع تولید شده به سمت اواپراتور هدایت می شود تا تبخیر شود و در مناطقی که در تماس با قسمت خنک کننده هستند باعث ایجاد سرما شود.‌

کندانسور و اواپراتور به صورت جداگانه آب سرد و گرم دارند بنابراین این دو قطعه در برابر هم دیگر عایق هستند و آب سرد و گرم به یک دیگر نمی رسند و بر روی کندانسور و اواپراتور تاثیری نمی گذارند. چیلرهای تراکمی بر اساس کندانسور به انواع سانتریفیوژ، اسکال یا مارپیچ، پیستون یا ضربه یا همان رفت و برگشت و پیچ یا مارپیچ دسته بندی شده اند.

کاربرد چیلر

چیلرهای صنعتی کاربرد زیادی در صنایع دارویی، بهداشتی، باطری‌ سازی، فلزی، پزشکی، پتروشیمی، عصاره‌ گیری، خطوط رنگ و نساجی و… دارند. چیلرهای جذبی به دلیل داشتن هزینه بالای نگهداری و استهلاک بالا و هزینه های بالای خرید به ندرت در صنایع استفاده می شوند. همچنین این نوع چیلرها فاقد کنترل ظرفیت هستند و بیشتر چیلرهای جذبی در ظرفیت های برودتی بالا ساخته می شوند. همین موضوع باعث شده تا کار فرمایان تمایل نداشته باشند تا این چیلر را خریداری کنند.

مراحل ساخت چیلر

برای ساخت چیلر باید مراحلی را طی کنید که این مراحل شامل موارد زیر می باشد.

بازدید از محل نصب

در ابتدا باید مهندسین از محل نصب بازدید کنند و موقعیت پروژه نصب و ساخت چیلر را با دقت بررسی کنند.

جمع آوری اطلاعات

در مرحله بعدی باید خصوصیات چیلر توسط افراد حرفه ای بررسی شود تا داده های مورد نیاز را برای ساخت چیلر جمع آوری کنند. در این مرحله باید ظرفیت مورد نیاز، نوع کمپرسور، نوع مبرد و احتیاجات مشتری و… بررسی شود تا در ساخت چیلر مشکلی ایجاد نشود.

طراحی و ساخت سیستم های مکمل

بعد از جمع آوری داده ها کار به سمت طراحی و ساخت سیستم های مکمل این دستگاه می رود. این سیستم ها شامل دیگ بخار و هواساز و… است.

مشخص کردن قیمت

در تعیین قیمت چیلر پارامتر های مختلفی تاثیر گذار هستند و یکی از این پارامتر ها استفاده از قطعات مختلف در چیلر مانند هواساز و.. است. بنابراین قیمت این دستگاه متغیر بوده و از آن جایی که ساخت آن دقت بالایی می خواهد ممکن است قیمت آن کمی بالا باشد.

آغاز مرحله ساخت چیلر

در این مرحله نوبت به آغاز پروژه و ساخت چیلر می رسد. زمانی این مرحله آغاز می شود که قراردادی بین تولید کننده و مشتری بسته شود تا چیلر با استفاده از استانداردهای روز جهان و مواد اولیه با کیفیت و مرغوب تولید شود.

تست دستگاه در کارخانه

بعد از ساخت چیلر نوبت به تست دستگاه در کارخانه می رسد تا دستگاه از جنبه های گوناگونی مورد بررسی قرار گیرد. در واقع با انجام تست های عملکردی از چیلر مشخص می شود نحوه ساخت چیلر با موفقیت طی شده است.

تهیه چیلر از بهترین برند

اگر قصد خرید چیلر را دارید بهتر است از سایت معتبر اقدام به خرید کنید تا خریدی مطمئن داشته باشید. سایت اکیاس اچ وک ارائه دهنده انواع چیلر تراکمی و هواساز هایژنیک و غیره است و می توانید داشتن برای خرید مطمئن سایت اکیاس اچ وک را انتخاب کنید.

جمع بندی

برای ساخت چیلر باید مراحل آن را گام به گام و با دقت پیش ببرید. در واقع دو مرحله اول که شامل بازدید از محل و جمع آوری اطلاعات است پیش نیاز های ساخت هستند. برای پیش برد این دو مرحله باید از مهندسین و افرادی که تخصص دارند کمک بگیرید تا در هنگام ساخت با مشکل مواجه نشوید.

این دستگاه ها نقش بسیار مهمی در تامین سرمایش خانه ها و ساختمان های بزرگ دارند بنابراین در قسمت های مختلف خانه مانند زیر زمین نصب می شوند. کار این دستگاه فقط گردش مایع و گاز نیست بلکه تولید منبع گرما و سرما را هم بر عهده دارد. ظرفیت چلیر ها بسیار بالا بوده و مصرف انرژی را به حداقل می رساند.

منبع: اکیاس اچ وک

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *