هواساز دستگاهی برای تهویه هوا در مکان های بزرگ و صنعتی است که در نوع هایژنیک و معمولی وجود دارد. درست است که اساس کار هر دو هواساز به یک صورت می باشد، اما اختلاف هایی نیز با هم دارند که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم. چه هواساز معمولی و چه هواساز هایژنیک بر اساس نوع کاربرد، ظرفیت خروج هوا و قرارگیری فن دمنده در ساختار آن در انواع مختلف تولید می شوند.

آشنایی با هواساز هایژنیک

هواساز هایژنیک دستگاهی برای کنترل جریان هواست که اغلب در مراکز درمانی و سایر مکان هایی که بهداشت در آن حرف اول را می زند، مورد استفاده قرار می گیرد. لازم است بدانید که هواساز هایژنیک 99 درصد آلودگی ها و ذرات معلق در هوا را جذب کرده و هوایی کاملا تمیز تولید می کند.

این هواساز فیلترهای بسیار قوی دارد که می توانند حجم مشخصی از هوا را به داخل خود مکیده و در عوض هوایی سالم به بیرون هدایت کنند.

کارکرد هواساز هایژنیک چگونه می باشد؟

نحوه عمل این هواساز به این صورت است که در ابتدا هوای تازه توسط فن هواساز به داخل دستگاه وارد شده و بعد از عبور از سطوح مختلف فیلتراسیون، هوا تمیز یا کلین شده. بعد از آنکه هوا کاملا تمیز شد، برای افزایش یا کاهش دمای آن از قسمتی به نام سطح کویل عبور می کند.

تمامی سطوح به کار رفته در دستگاه هواساز هایژنیک از جنس استیل می باشد. این جنس به دلیل عدم تجمع رسوبات و سایر آلودگی ها بر سطوح داخلی دستگاه به کار رفته است.

هواساز هایژنیک چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که گفتیم مکان های بهداشتی از مهم ترین مکان ها برای استفاده از هواساز هایژنیک هستند. در این مکان ها نباید هیچ گونه آلودگی روی سطوح وجود داشته باشد. در ادامه به بررسی مکان هایی که نیاز است در آن از هواساز هایژنیک استفاده شود، می پردازیم:

داروخانه

داروخانه ها یکی از مهم ترین مکان ها برای استفاده از هواسازهای هایژنیک هستند. تمامی داروها و اقلام موجود در داروخانه باید عاری از هرگونه آلودگی باشند. علاوه بر این برای جلوگیری از فساد داروها باید همیشه جریان تهویه مطبوعی در داخل انبار داروخانه ها برقرار باشد.

بیمارستان

نقاط مختلف بیمارستان از جمله اتاق های عمل و بخش های مراقبت های ویژه باید از تهویه مطبوع برخوردار باشند و هوای تمیز در آن جریان داشته باشد. این هوای تمیز تاثیر بسزایی در سلامت جسمی بیماران دارد. در تمام مراکز درمانی برای برقراری این جریان هوای تمیز از هواساز هایژنیک استفاده می شود.

صنایع غذایی

کارخانه های تولید و بسته بندی مواد غذایی از دیگر مکان های مهم برای استفاده از هواساز هایژنیک می باشد. تولید مواد غذایی باید در محیطی کاملا بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی انجام شود. وجود هرگونه آلودگی در فرایند تولید مواد غذایی کیفیت و ماندگاری این مواد را کاهش می دهد.

صنایع دارویی

به جرئت می توان گفت تمام شرکت های داروسازی موظف اند در سالن های تولید خود از هواساز هایژنیک استفاده کنند. تولید دارو باید تحت شرایط ویژه و در محیطی کاملا پاک انجام شود تا نتیجه مطلوب داشته باشد. وجود اندک آلودگی در محیط تولید دارو می تواند تاثیرات نامطلوبی بر سلامت جسم داشته باشد و از تاثیر دارو بکاهد.

صنایع شیمیایی

صنایع شیمیایی نیز برای داشتن جریان هوای مطلوب در سالن های تولید خود نیاز به هواسازهای هایژنیک دارند. وجود هوای استریل و ضدعفونی شده می تواند تا حد زیادی کیفیت مواد شیمیایی تولید شده در این صنایع را بالا ببرد.

آشنایی با هواساز معمولی

هواساز معمولی دستگاهی است که از آن برای ایجاد یک هوای مطبوع، کنترل دما و رطوبت استفاده می شود. هواسازهای معمولی در ابعاد مختلف و بر اساس نیازهای مشتری تولید می شوند تا بتوانند بهترین کارایی و عملکرد را داشته باشند. از هواسازهای معمولی برای مکان هایی مانند سرویس های بهداشتی، باشگاه های ورزشی، آپارتمان ها و سوله ها استفاده می شود.

قطعات تشکیل دهنده هواساز معمولی

قطعات و اجزای تشکیل دهنده هواسازها مهم ترین عامل تعیین کننده کیفیت آن است. در ادامه به معرفی مهم ترین اجزای سازنده هواساز معمولی می پردازیم:

کویل گرمایشی

کویل های حرارتی یکی از انواع مبدل های حرارتی هستند که معمولا از جنس مس تولید شده و جهت انتقال حرارت توسط هوا به کاربرده می شوند. بیشترین کاربرد این کویل ها هم استفاده در دستگاه های هواساز است. در واقع کار کویل گرمایشی همان گرم کردن هواست.

کویل سرمایشی

کویل های سرمایشی عملکردی مخالف با کویل های گرمایشی دارند و کار آن ها سرد کردن هوا است. معمولا برای تامین رطوبت بعد از کویل های سرمایشی و گرمایشی از ابزارهای رطوبت زن استفاده می شود که در ادامه کاربرد آن را خواهیم گفت.

الکتروموتور

الکتروموتور از اجزای اصلی و مهم تشکیل دهنده هواساز معمولی است. الکتروموتور در دستگاه هایی مانند هواساز وظیفه تامین برق برای چرخش پره ها را به عهده دارد و به فن اجازه می دهد تا هوا را از طریق سیستم تهویه جا به جا کنند.

دمپر

دمپر، دریچه یا صفحه ای از جنس فلز است که در ساختار تمام هواسازهای معمولی وجود دارد. وظیفه دمپر کنترل میزان جریان هوا است. علاوه بر این امکان تغییر جهت هوا با تنظیم تیغه های این تجهیز فراهم شده است.

استراکچر

استراکچر از سه قسمت بدنه، شاسی و فریم تشکیل شده و دربرگیرنده تمامی قطعات هواساز است. استراکچر همان ستون بندی اصلی در ساختار هواساز است.

فن

پروانه یا همان فن از دیگر اجزای اصلی به کار رفته در هواسازهاست. فن ها برای ایجاد جریان هوا درون دستگاه هواساز نصب می شوند. انواع مختلفی از فن وجود داشته که با توجه به نیاز مشتری و کاربردهای دستگاه استفاده می شود.

فیلتر

فیلترها نقش اصلی و اساسی را در تولید هوای تمیز به عهده دارند. فیلترها در انواع مختلف و برای حذف آلاینده ها و ذرات در دستگاه هواساز به کار می روند. وجود فیلترهای بسیار قوی برای دستگاه های هواسازی که در مکان های مهم و حیاتی نصب شده اند، امری ضروری است.

ابزارهای رطوبت زن

ابزارهای رطوبت زن معمولا بعد از کویل های سرمایشی و گرمایشی و برای کنترل رطوبت در دستگاه هواساز مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا در فصل زمستان با گرم کردن محیط توسط هواساز، از رطوبت محیط کاسته می شود. به همین دلیل برای رساندن و کنترل رطوبت نسبی به محیط باید از دستگاه های رطوبت زن بهره گرفت.

سیستم تهویه مطبوع

در دستگاه هواساز معمولی برای توزیع مناسب و یکنواخت هوا از سیستم تهویه مطبوع استفاده می شود. این سیستم بخش های مختلفی دارد که مهم ترین آن فن های سانتریفیوژ هستند. با استفاده از این فن، هوا برای تمیز شدن به صورت یکنواخت داخل کانال ها پخش می شود.

بررسی تفاوت های هواساز هایژنیک و هواساز معمولی

  • مهم ترین تفاوت میان هواسازهای معمولی و هواسازهای هایژنیک نوع فیلتراسیون به کار رفته در آن است. فیلترهای به کار رفته در هواساز هایژنیک از نوع کیسه ای، هپا یا اولپا می باشد اما در هواساز معمولی تنها از فیلترهای آلومینیومی استفاده می شود. فیلترهای کیسه ای قابل شست و شو نیز در ساختار برخی هواسازهای معمولی به کار می رود.
  • همانطور که پیش از این هم گفتیم، هواساز هایژنیک برای مکان های حساس مانند بیمارستان ها، سالن های تولید مواد دارویی و غذایی و صنایع شیمیایی مناسب است در صورتی که از هواسازهای معمولی می توان برای استفاده در محیط های عمومی بهره گرفت.
  • جنس اکثر قطعات به کار رفته در هواساز هایژنیک استیل است تا مانع از جذب و رشد آلودگی ها شود. علاوه بر این تمامی سطوح داخلی به کار رفته در این هواساز با روکش سیلیکونی ضد آب پوشانده شده اند. اما در ساخت هواسازهای معمولی از آلیاژهای مختلف استفاده می شود.
  • هواسازهای هایژنیک به دلیل کاربردهای مهم و ویژه خود باید الکتروموتورهای قوی و پرقدرت داشته باشد اما هواسازهای معمولی بر حسب کاربرد می تواند الکتروموتورهایی با قدرت های متفاوت داشته باشد.
  • آخرین تفاوت میان این دو هواساز قیمت آن است. هواسازهای هایژنیک به دلیل داشتن امکانات و تجهیزات بیشتر مانند تعداد بیشتر فیلترها، دارا بودن سنسورهای حساس به دما، موتور قوی تر و … قیمت بالاتری هم دارد.

سفارش دادن هواساز هایژنیک از اکیاس

حال که با کاربردهای ویژه انواع هواساز آشنا شدید، نوبت به خرید آن می رسد. اغلب صاحبان کسب و کار برای کارگاه ها یا کارخانه های تولید خود به دنبال هواسازی با پیشرفته ترین امکانات هستند. همانگونه که از ابتدای مقاله ملاحظه کردید، هواسازهای هایژنیک از امکانات ویژه ای برخوردار هستند و هوایی کاملا پاک و عاری از آلودگی تولید می کنند. به همین دلیل برای استفاده در صنایع حساس بیشترین کاربرد را دارند.

گروه مهندسی اکیاس تولید کننده انواع دستگاه های هواساز و اتاق های تمیز با بهترین کیفیت می باشد. در فرایند تولید انواع محصولات گروه اکیاس به دلیل حساس بودن پروژه ها از زیر مجموعه هایی مانند گروه های الکترونیک، مهندسی شیمی و مکانیک نیز بهره گرفته شده است. این امر سبب شده تمامی محصولات اکیاس با بهترین کیفیت به دست صاحبان صنایع برسد. شما عزیزان می توانید برای سفارش دستگاه هواساز به وب سایت اکیاس مراجعه کرده و برای دریافت راهنمایی بیشتر از کارشناسان ما کمک بگیرید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *